(06) 1357 7890

andrea@fede.nl

Over mijn bedrijfsnaam

Een sterke band met Italië (11 jaar werkervaring daar) heeft me doen kiezen voor de Italiaanse naam Fede. Dit betekent ‘vertrouwen’ en daar begint voor mij alles mee. Wanneer je het vertrouwen hebt van je gesprekspartner, kan deze vrijuit praten over alles wat hem/haar bezig houdt. Als ondernemerscoach fungeer je als een soort extern vertrouwenspersoon. Zonder vertrouwen geen goed gesprek en dan ook geen vooruitgang.

Bovendien staat Fede ook voor vertrouwen in de toekomst en vertrouwen in jezelf, begrippen die voor elke ondernemer onontbeerlijk zijn.

Mijn doel

Ik wil mensen graag in verbinding met elkaar en met zichzelf laten komen. Mijn doel daarbij is dat mensen en organisaties de beste versie van zichzelf worden.

Ik streef ernaar ondernemers en organisaties te helpen hun doelen te bereiken, door te focussen op persoonlijke ontwikkeling en sociale innovatie. Pas als je weet wat je wilt en hoe je zelf in elkaar zit, kun je stappen zetten om je plannen te verwezenlijken. Hierbij is het nodig altijd in dialoog te blijven met de mensen om je heen, of dat nou je medewerkers, je klanten of je leveranciers zijn.

Wat ik doe

Met een open houding een gesprek aangaan, om de kern van de zaak te achterhalen: Wat zijn de feiten, wat zijn de eigen overtuigingen? Wat is het gewenste resultaat van een traject? Wat is noodzakelijk om te doen? Is de oorspronkelijke vraag wel waar het eigenlijk om gaat? Of zijn er dieperliggende zaken die aangepakt moeten worden?

Vervolgens gaan we aan de slag, waarbij ik verschillende technieken inzet. We kunnen bv. gebruik maken van de Groeiscan om te toetsen of de ideeën van de medewerkers overeenkomen met die van de directie. Of we kunnen kiezen voor een analyse van gedrag en drijfveren met behulp van een DISC-profiel. En veelal komen er verschillende coachmethoden aan bod, die variëren van cognitieve gedragstechnieken (zoals Neuro Linguïstisch Programmeren, RET en VBT) tot het werken met technieken op een diepere laag. Ieder traject is anders, omdat doelen en bedrijven nooit identiek zijn. Mijn diensten zijn dan ook altijd maatwerk.

De meeste individuele trajecten bestaan uit zo’n zes à acht sessies. Daarna wordt de balans opgemaakt om te zien of er voldoende resultaat is geboekt, en indien nodig nog een vervolg afgesproken.

Mijn stijl

Betrokken, integer, inlevend, creatief, pragmatisch, professioneel en soms confronterend.

Wanneer is een traject voor mij geslaagd?

Als een ondernemer (en/of zijn medewerkers) een stap heeft gemaakt in zijn groeiproces en dat gestaafd kan worden met duidelijke resultaten.

Opleidingen

  • Beroepsopleiding coach practitioner, Alba Academie.
  • Gecertificeerd Insights-consultant (gedragsprofielen en drijfverenprofielen).
  • Master in Internationale Marketing en Buitenlandse Handel, IFOA Instituut (Italië).
  • Afgestudeerd in Italiaanse Taal- en Letterkunde, Universiteit Utrecht.

Verder vele cursussen en workshops op het gebied van innovatie, mediation, organisatieontwikkeling, teamcoaching en communicatie.

“Toen ik vorig jaar dreigde een burn-out te krijgen doordat ik een flinke disbalans werk-privé ervoer kwam ik bij Andrea. Tijdens het coachingstraject zorgde Andrea steeds voor een vertrouwelijke sfeer en had ik een goed gevoel bij haar persoonlijke aanhttps://werkplaats.fede.nl/testimonial/l-specialist-medische-sector/pak. Ze liet me met andere ogen naar mezelf kijken en zo leerde ik wat werkelijk belangrijk is. Ik maak nu keuzes waar ik energie van krijg en niet andersom.”

L.
Specialist medische sector